Workshop Leporello Maken zo 17 november

Docent: Hennie van der Reep

Plaats: Creso, Schoolstraat 12, Velp

Tijdstip: Zondag 17 november van 13:30 – 16:30

Kosten: 45 Euro per persoon (inclusief materiaal).

Aantal deelnemers: minimaal 6 deelnemers

Aanmelding bij de docent: hennievanderreep@gmail.com (graag voor 14 December)

Het verhaal gaat dat Leporello, de knecht van Don Giovanni, een boekje bijhield met de namen van de veroveringen van zijn baas. Dat vouwde hij dan uit om het imago van zijn werkgever te benadrukken. Maar nu gaat het dus over het boekje, naar hem vernoemd.

Een leporello is simpelweg een vouw- of accordeonboekje en kan net zoveel bladzijden bevatten als gewenst is. Het wordt, net zoals een echt boekje, voorzien van een harde kaft. Natuurlijk leg ik uit, hoe je dat het beste kunt doen. 

De inhoud kun je vormgeven naar eigen inzicht. Met tekeningen, schilderingen, foto’s, collages en het allerleukst, met een combinatie daarvan. Er wordt gewerkt met een thema en dat kan van alles zijn. Bijvoorbeeld je vakantie in verhaal en/of stripvorm, een gedichtje wat je illustreert, op elke bladzijde een (fantasie)vogel, landschapjes, bloemen enz. Het kan ook abstract, met kleur of inkt. Het is wel fijn als je een thema van tevoren bedenkt. Wat je ook kiest, het eindresultaat ziet er altijd heel leuk uit. Het is een creatief proces waarbij je je fantasie de vrije loop kunt laten en het eindresultaat is een heel persoonlijk boekje.